Liliomfi

Mohácsi testvérek

Liliomfi

Szigligeti Ede műve alapján
Bemutató dátuma: 2012.10.05.
Utolsó előadás: 2017.05.24.
Előadásszám: 81

Plakát

terv: Csordás Zoltán

A magyar színjátszás hőskorát idéző történetben Szilvai professzor titokban nevelt gyámleányát, Mariskát, fiához akarja adni. A fiú közben, mint istenadta tehetségű vándorszínész, Liliomfi néven sikert sikerre halmoz, és Mariskával a mindenható kifürkészhetetlen akaratából egymásba szeretnek. Ezt az égieknek köszönhető hepiendszerű kezdetet vajon mennyire bonyolíthatják meg a földhözragadt földiek? Vajh mily és főleg mennyi cselszövés és ármány kell ahhoz, hogy az ember az istenek akaratával szembeszegülve elérje azt, amit az istenek elrendeltek neki?


Szilvai Tódor, oktató
Kamilla kisasszony
Mariska, árva, növendéke
Piti Emőke mv.
Szellemfi
Kányai, fogadós
Erzsi, leánya
Gyuri, pincér
Schwartz, fogadós Pestről
Epres Attila
Schwartz Adolf, pesti fogadós fia
Kányai szomszédasszonya

Radnay Csilla m.v.
Cimbalmos
Némedi Árpád m.v.
Örök beugró
Baksa Imre m.v.
Zenészek
Kovács Márton m.v.,

Némedi Árpád m.v.,

Murányi Márta m.v.,

Szathmáry Judit m.v.,

Salamon Beáta,

Pálos Péter m.v.,

Csernók Klára,

Rozs Tamás m.v.

Díszlet
Khell Zsolt
Jelmez
Remete Krisztina
Zene
Kovács Márton m.v.
Koreográfia
Tóth Richárd
Súgó
Horváth Éva
Ügyelő
Sós Eszter
A rendező munkatársa
Tóth Péter
Rendező
Mohácsi János

Kritikák


Tanári segédanyag

HÁTTÉRANYAG ÉS TANÍTÁSI SEGÉDLET PEDAGÓGUSOKNAK

Szeretnénk azokkal a pedagógusokkal is kapcsolatba kerülni, akiknek nem áll módjukban az osztályaikkal FLESS foglalkozáson részt venni, és tanórai keretek között szeretnék felkészíteni a fiatalokat a színházlátogatásra. Az IRAM csapat egyik tagja, Hudáky Rita gimnáziumi tanár segít abban, hogy az iskolák és a színház között még hatékonyabb legyen az együttműködés: az előadásainkhozhoz kapcsolódó óravázlatok és tanári háttéranyag biztosításával szeretnénk – elsősorban magyartanároknak – segítséget nyújtani abban, hogy tantárgyi és pedagógiai célkitűzéseiknek a leginkább megfelelő módon tudjanak közös színházlátogatásokat szervezni osztályaiknak, iskolai csoportjaiknak.

Az előadásainkhoz kapcsolódó tanítási segédletek letölthetőek itt, ha jelentkeznek hírlevelünkre, automatikusan megkapják az újonnan készülteket. A tanítási segédletek a FLESS foglalkozások kiegészítésére és az önálló tanórai felkészítéshez egyaránt használhatók. Iskolai környezetre adaptált ráhangoló és feldolgozó anyagokat is találnak bennük. Ha letöltötték a segédletet, kérjük írjon nekünk: észrevételeiket, kérdéseiket és javaslataikat örömmel fogadjuk az iram @orkenyszinhaz.hu e-mail címen.

Letölthető segédanyag >>>