KÖZjáték

KÖZjáték

Fotók

Februártól egy három részes sorozattal jelentkezünk, mely során a hétköznapjainkból is ismert helyzetekkel, státuszokkal, státuszváltásokkal és státuszharcokkal fogunk játszani.

Első alkalom: február 26. szombat 16.00: ‘Alá-fölé’
Színházi közhely, hogy az uralkodót az alattvalói teszik azzá. Mi a státusz? Mi tesz valakit magas, illetve alacsony státuszba? Mi történik, ha egy magas státuszú ember, hirtelen alacsony státuszba zuhan? Mi a színpadi hatása? Mikor nevetünk, mikor sírunk?
 

Második alkalom: március. 5. szombat 16.00: ‘Munka(V)iszony’

Milyen kapcsolati rendszereket, mintázatokat működtetünk munkahelyeinken? Milyen tényezők határozzák meg a munkában betöltött szerepünket, pozíciónkat, státuszunkat?

Harmadik alkalom: április 30. 16h: Szeret – Nem szeret
Ismét improvizációs játékokkal jelentkezünk, amelyek fő témáját a párkapcsolati és szerelmi viszonyok adják. Mindenki számára ismerősek lehetnek, azok a helyzetek, amikor félreértésből nem érkezünk időre a megbeszélt találkozóra vagy, amikor egy a másik számára féltékenységre okot adó személlyel üzenetet váltunk, amit aztán meg kell, hogy magyarázzunk. A kínos randitól az ünnepélyes leánykérésig, a házimunka megosztástól a romantikus nyaralásig minden belefér a játékba, csak a résztvevőkön múlik, hogy “Happy End” lesz-e a történetből.