Három nővér

Anton Pavlovics Csehov

Három nővér

Fordította: Stuber Andrea
Bemutató dátuma: 2016.10.14.
Utolsó előadás: 2018.04.17.
Előadásszám: 35

Trailer


Plakát

terv: Bagossy Levente

Tizennégy ember egy vidéki városban. Négy nő, nyolc férfi, két aggastyán. Eltelik négy év. Ketten egymásba szeretnek, de szét kell válniuk, ketten összeházasodnak és gyerekeket nemzenek. Egy meghal, öten elmennek végleg. Heten maradnak.„Azt kérdezed, mi az élet? Ez ugyanolyan, mint megkérdezni: mi a sárgarépa? A sárgarépa – az sárgarépa, a többi ismeretlen.”Csehov levele feleségének, 1904. április 20.Waskovics Andrea m.v.
Kuligin
Epres Attila
Versinyin
Tuzenbach
Szoljonij
Fedotyik
Dóra Béla
Ferapont
Darvas Ferenc m.v.
Továbbá
Murányi Márta m.v.,

Szathmáry Judit m.v.
Statiszta
Orosz Gábor,

Tukora István Tamás,

Kende Ádám,

Csire Zoltán,

Novák Levente,

Szudolszky Attila,

Mózer Zsolt,

Kanizsay Zita,

Koncz Krisztián,

Czirók Levente,

Molnár Ábel,

Tukora Richárd

díszlet
Bagossy Levente
dramaturg
Ari-Nagy Barbara
jelmez
Kristina Ignatovic
zenei munkatárs
Matkó Tamás
súgó
Kanizsay Zita
ügyelő
Mózer Zsolt
asszisztens
Érdi Ariadne
rendező
Bagossy László

Kritikák


Tanári segédanyag

HÁTTÉRANYAG ÉS TANÍTÁSI SEGÉDLET PEDAGÓGUSOKNAK

Szeretnénk azokkal a pedagógusokkal is kapcsolatba kerülni, akiknek nem áll módjukban az osztályaikkal FLESS foglalkozáson részt venni, és tanórai keretek között szeretnék felkészíteni a fiatalokat a színházlátogatásra. Az IRAM csapat egyik tagja, Hudáky Rita gimnáziumi tanár segít abban, hogy az iskolák és a színház között még hatékonyabb legyen az együttműködés: az előadásainkhozhoz kapcsolódó óravázlatok és tanári háttéranyag biztosításával szeretnénk – elsősorban magyartanároknak – segítséget nyújtani abban, hogy tantárgyi és pedagógiai célkitűzéseiknek a leginkább megfelelő módon tudjanak közös színházlátogatásokat szervezni osztályaiknak, iskolai csoportjaiknak.

Az előadásainkhoz kapcsolódó tanítási segédletek letölthetőek itt, ha jelentkeznek hírlevelünkre, automatikusan megkapják az újonnan készülteket. A tanítási segédletek a FLESS foglalkozások kiegészítésére és az önálló tanórai felkészítéshez egyaránt használhatók. Iskolai környezetre adaptált ráhangoló és feldolgozó anyagokat is találnak bennük. Ha letöltötték a segédletet, kérjük írjon nekünk: észrevételeiket, kérdéseiket és javaslataikat örömmel fogadjuk az iram @orkenyszinhaz.hu e-mail címen.

Letölthető segédlet >>>