József és testvérei Karácsonykor az Örkény Streamen

Karácsonyi meglepetés!

December 26 és 28 között online látható legendás előadásunk, a József és testvérei Ascher Tamás és Gáspár Ildikó rendezésében.
A darab megtekintéséhez angol nyelvű felirat is választható.
Az előadás után egy rögzített Zoom-beszélgetést is láthatnak az előadás rendezőivel és szereplőivel. Résztvevők: Gáspár Ildikó, Ascher Tamás, Gálffi László, Polgár Csaba és Patkós Márton. A beszélgetés moderátora Tompa Andrea.

JEGYVÁSÁRLÁS

A megváltott jeggyel az előadás 2021.12.26. 16:00 és 2021.12.28. 23:59 között tekinthető meg, felvételről.


THOMAS MANN - KONCEPCIÓ: ASCHER TAMÁS ÉS GÁSPÁR ILDIKÓ
JÓZSEF ÉS TESTVÉREI
Fordította: Sárközi György, Káldor György
A szerző regényéből a színpadi adaptációt készítette: Gáspár Ildikó
.
.
SZEREPLŐK Csuja Imre, Dóra Béla, Epres Attila, Ficza István, Gálffi László, Pető Kata m.v., Jéger Zsombor, Kerekes Éva, Kókai Tünde, Máthé Zsolt, Nagy Zsolt, Novkov Máté, Patkós Márton, Polgár Csaba, Takács Nóra Diána, Hámori Gabriella, Vajda Milán, Znamenák István, Zsigmond Emőke, Szathmáry Judit m.v., Murányi Márta m.v.,
ZENÉSZEK Kákonyi Árpád, Bartek Zsolt, Kéringer Dávid, Ölveti Mátyás, Ujházi Gyöngyi, Szontagh Márton
.
.
DÍSZLET Izsák Lili
JELMEZ Szlávik Juli
DRAMATURG Ari-Nagy Barbara
ZENE Kákonyi Árpád
RENDEZŐ Ascher Tamás, Gáspár Ildikó
.
.
Ádám és Éva óta, mióta egyből kettő lett, nem élhet senki anélkül, hogy ne kívánja embertársai lelkébe képzelni magát, s megismerni igazi valójukat, miközben egyúttal idegen szemmel is próbál nézni. Az együttérzés az önfenntartásnak nélkülözhetetlen eszköze.”(Thomas Mann)Az ifjú Józsefet, Jákob legszeretettebb fiát, testvérei egy száraz kútba vetik. Három napig időzik a mélyben, mintha meghalt volna, amikor egy öreg izmáelita megtalálja, megvásárolja, és magával viszi Egyiptomba. József szép és értelmes, kiválóságának köszönhetően hamar érvényesül az idegen országban, de egy asszony miatt másodjára is mély verembe kerül, a fáraó börtönébe – hogy immár férfivá érve szabaduljon fogságából,  és beteljesítse sorsát.   Thomas Mann regénye a 20. század legnagyobb szellemi vállalkozásainak egyike, az ókori kelet mítoszainak és vallásainak értelmező újramesélése. Népek és törzsek, istenek és emberek, nők és férfiak történetei fonódnak össze benne, és vezetnek vissza az emberi kultúra kialakulásának mélységes mélyen eredő gyökereiig. 
.
.
Az előadás a szerző jogutódainak engedélyével, a S. Fischer Verlag, Frankfurt am Main és a Creativ Média Színházi Ügynökség, Budapest engedélyével jött létre.
AZ ELŐADÁST HÁROM RÉSZBEN JÁTSSZUK, HOSSZA KB. 4 ÓRA 30 PERC.