HAT MEDÚZA EGY TEPSIBEN - PREMIERRE KÉSZÜLÜNK AZ ÖRKÉNY STÚDIÓBAN

Megtartottuk soron következő stúdiós bemutatónk olvasópróbáját. Fekete Ádám dramaturg, színész, rendező állítja színpadra a Hat medúza egy tepsiben című művet, amelyet saját maga jegyez. A „szatírpassiónak” aposztrofált darab bemutatására április 20-án kerül sor az Örkény Stúdióban.

A darab középpontjában egy gerincferdült influenszer áll, aki épp könyvet ír, stand-uposként dolgozik, és nem tud zöld ágra vergődni alkoholista apjával. Titkos szerelmi viszonyt folytat barátjának menyasszonyával, bár végleg el akarnak búcsúzni, mégsem képesek elszakadni egymástól. Amikor kiderül, hogy a lány gyermeket vár, elképzelik, milyen is lesz majd meg nem született gyermekük - ám a realitás ezúttal is a képzelet útjába áll.
A Hat medúza egy tepsiben egy felelősségébe belezavarodó férfi története, alámerülés egy minket folyamatosan követő pillantás paralizáló őrületébe.

Fekete Ádám a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett dramaturg szakon. Egyetemista kora óta játszik és rendez, dramaturgként dolgozott már a Katona József Színházban, az Örkény Színházban, a Radnóti Színházban, a Vígszínházban, illetve olyan alternatív színházi műhelyekben, mint a TÁP Színház, Szputnyik, Kultúrbrigád, és Trafó. Színdarabjai javarészt személyes élményekből táplálkoznak, amelyeket fekete humor, éles önreflexió, és a szokatlan időkezelés jellemez. 

Az április 20-ai bemutatót megelőzően, március 11-én, 15 órától olvasópróba-demó keretében a nézők találkozhatnak az alkotókkal, április 12-én, 19 órától pedig nyílt próba formájában betekintést nyerhetnek a színpadi munka folyamataiba. Jegyek már  kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, az orkeny.jegy.hu oldalon.

A darabról és a szereposztásról bővebben itt tájékozódhatnak: Hat medúza egy tepsiben

2023.02.22. 12:20