CSAK A MADZAG TENNÉ?

Az Örkény Színház kiemelten fontosnak tartja a független színházak meglétét, munkáját. Működésük évtizedek óta inspirálóan hat egész színházi életünkre.

Ritka időszakoktól eltekintve az állandó támogatással nem rendelkező együttesek anyagi helyzete mindig bizonytalan volt – ma különösen az.

Az Örkény Színház névadója egy helyen azt írja, hogy „Legtöbb, amit egyik ember a másiknak adhat, a szolidaritás.” Ennek szellemében két akciót indítunk ebben az évadban, amelyek bevétele a független színházi alkotókat támogatja, ezen belül is azokat, akiknek a legkisebb esélye van munkájukhoz forrást találni: a pályakezdőket. A kezdeményezésben együttműködő partnerünk a Független Előadó-művészeti Szövetség.

Az adventi időszakban egy sorszámozott, limitált példányszámú fotósorozatot adunk ki, „Csak a madzag tenné?” címmel, amelyet a magyar színházi fotográfia legendája, az évtizedes szünet után újra aktív Keleti Éva készített a társulatról. A sorozatot Örkény István Az élet értelme című egypercese ihlette. Ez a novella arról szól (többek között), hogy a dolgokat létre kell hozni, meg kell csinálni.

A kiadvány 25, saját kezűleg dedikált fényképet tartalmaz a társulat tagjairól, és egy 26-ikat is, Keleti Éva szintén dedikált portréját, amelyet Znamenák István készített.

Kiadványunk 100 sorszámozott példányban jelenik meg összesen, minden példány minden fényképe dedikált fotó. Ára 20.000 forint, a bevétel egészében a pályakezdő függetleneké.

Január 22-én pedig, a magyar kultúra napján „Nézzünk bizakodva a jövőbe” címmel felolvasást tartunk, Örkény egyperceseiből, szintén a független színházi szféra támogatására. Erre támogatói jegyet lehet vásárolni, 5.000, 8.000, 10.000, 15.000 forintos áron. Művészeink ingyen lépnek fel.

A felolvasásra  IDE KATTINTVA  vásárolhatnak jegyet.

A kiadvány kapható az Örkény Színház közönségszervező irodáján, a színház ajándékboltjában, az Örkény Pontban valamint az adventi vásárban a Szent István Bazilika előtti téren az Urban Sidewalker, a Giranelli ékszer és Kaiser Ottó fotóművész standján.

2019.12.18. 13:52