Bemutatóink a 2021/2022-es évadban

Az ősszel kezdődő évadban pótoljuk elhalasztott bemutatóinkat, és természetesen teljesen új produkciókat is láthat a közönség. Továbbra is domináns a fiatal alkotók jelenléte, munkánkat az új színpadi hang iránti érdeklődés hangolja.

Október 1-én mutatjuk be Bodó Viktor rendezését, a 33 álom munkacímű produkciót a nagyszínpadon. Ezzel párhuzamosan az Örkény Stúdióban Kovács D. Dániel állítja színpadra Esterházy Péter 33 változat Haydn-koponyára című drámáját. Mindkét előadás bemutatója a Budapesti Őszi Fesztivál keretében kerül színre.

Ugyanitt lesz látható október 29-től a Winterreise, Tarnóczi Jakab rendezésében. Schubert dalciklusával Borsi-Balogh Máté lép nézőink elé. Mácsai Pál rendezi Bertolt Brecht A szecsuáni jó ember című példázatát a nagyszínpadon. A bemutatóra november 26-án kerül sor. Ezt követi a nagyszínpadon Szabó Magda klasszikusa, Az ajtó. Bemutatója március 25-én lesz, Gáspár Ildikó rendezésében. Ugyanezen a napon a Stúdióban Ingmar Bergman Jelenetek a bábuk életéből című 1980-as kultfilmjének színpadi adaptációját mutatja be a társulat, az előadást Ördög Tamás, a Dollár Papa Gyermekei társulat vezetője rendezi.

Ugyanitt májusban lesz először látható Schwechtje Mihály Szex. Újra. El. című rendezése. Az elmúlt évek kiemelkedő közéleti vitatémája volt az úgynevezett Szexuális Újraelosztás Elmélet. A színdarabban az alkotók megpróbálják elképzelni azt a világot, ahol ez megvalósul. A bemutatók sorát A nemzet özvegye című produkció zárja június 16-án, melyet szerzőként és rendezőként is Kelemen Kristóf jegyez. Az évad során színre kerül Takács Nóra Diána önálló zenés estje is a Stúdióban, melynek bemutatójáról később adunk tájékoztatást.

Októberi előadásainkra a jegyértékesítést június végén kezdjük meg, a nyár folyamán kizárólag online, augusztus közepétől pedig pénztárunkban, közönségszervezésünkön személyesen is. Előadásainkat a hatályos szabályozás értelmében csak védettségi igazolvánnyal rendelkező nézőink látogathatják, és egyelőre a maszkhasználat is kötelező marad, azonban jegyeinket helykihagyás nélkül értékesítjük. Reméljük, egész évben így járhatunk majd el.
Az Örkény Stream velünk marad a következő évadban is. 2021/2022-es stream-repertoárunkról később adunk tájékoztatást.

2021.06.21. 13:45