ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás

KÍSÉRLET A PILLANTÁS A HÍDRÓL ELŐADÁSON

 

Március 29-én este 7 órától az Örkény Színházban, a Pillantás a hídról című előadáson különleges esemény részesei lehetnek nézőink. Színházunk egy pszichofiziológiai kísérletben vesz részt, melynek neve „Áramlat a színházban”.

Különböző eszközök (mobil EKG, EEG, kérdőívek) segítségével megmérik a színészi jelenlét hatását, intenzitásának változásait. A kísérlet Dr. Bárdos György és Simon Balázs színházrrendező közös kutatási területe.

Mit mérünk?
A szívverést, azt a változékonyságot, amellyel a színész szervezete az előadás folyamán a különböző helyzetekre reagál. A szívritmus-görbéken jól követhetően megjelenik, hogy mikor nyugodtabb, mikor feszültebb a színész– ezekből az adatokból következtetnek a kutatók az érzelmi állapotra. Ugyanekkor mérik a nézők reakcióit is, mikor és miként követik fiziológiailag a színpadon történteket, a művészek által létrehozott érzelmi szituációkat. A kutatók tulajdonképpen arra kíváncsiak, hogy a nézőtéren az agy értelmi vagy az érzelmi rendszere segítségével követjük, fogadjuk be a színpadi élményt, illetve e két fajta befogadási mód közül mikor melyik működik aktívabban.

Ehhez a kísérlethez várjuk nézőink jelentkezését.

Az előadás 19 órakor kezdődik, a jelentkezőket 18 órára várjuk színházunkba, ahol kapnak egy karóra nagyságú műszert, amit az előadás közben viselniük kell. A műszert a mellkasra csatoljuk. Az előadás előtt és után pedig egy kérdőívet kell kitölteniük.

Hogyan tud jelentkezni a kísérletre?
Váltsa meg színházjegyét az előadásra (személyesen vagy interneten keresztül), majd küldjön egy e-mailt a vj@orkenyszinhaz.hu e-mailcímre március 3-ig, melyben feltünteti, hogy hova szól a jegye (oldal, sor, szék), a nevét, telefonszámát és az e-mailcímét.