ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás

Kör Színházi Vetélkedő

 

KÖR döntő a Katonában

2013. június 1., 14.00, nagyszínpad

 

2010 októberében a budapesti Katona József Színház, az Örkény István Színház és a Radnóti Miklós Színház vetélkedőt hirdetett budapesti, vidéki és határon túli középiskolások számára. A KÖR színházi vetélkedőre olyan fiatalok jelentkezését vártuk, akik érdeklődnek a színház és a drámairodalom iránt. Idén a vetélkedő döntőjét június 1-jén, szombaton délután 2-kor tartjuk a Katona József Színház nagyszínpadán, a Katona30 programsorozat keretében.

 

A döntő szereplői 14-18 éves diákok (6 db 3-6 fős csapat), akiket az Örkény, a Radnóti és a Katona József Színház 2-2 színésze segít a játék során:

az Örkény Színházból Kerekes Viktória és Máthé Zsolt;

a Radnóti Színházból Formán Bálint és Rétfalvi Tamás,

a Katonából pedig Jordán Adél és Kocsis Gergely.

A műsorvezető Dankó István lesz, a zsűrit a 3 színház igazgatói, azaz Máté Gábor, Mácsai Pál és Bálint András alkotják.

 

A jelentkezett csapatok a tanév során 3 alkalommal 1-1 feladatsort kaptak, melyben (színházanként 2-2 kötelező drámához kapcsolódóan) kreatív feladatok (jelenetírás, plakátkészítés, díszlet- és jelmeztervezés stb.), illetve elméleti kérdések szerepeltek. A vetélkedő első évadát a Radnóti Miklós Színház munkatársai patronálták, 2011-ben az Örkény István Színház, és idén, vagyis a 2012-13-as évadban a Katona szervezésében folytatódott.

 

Az idei verseny különlegessége, hogy a feladatsorok kitöltésén kívül a csapatoknak lehetőségük nyílt mindhárom színház ifjúsági programjának (a Katona Klubnak, az IRAM-nak és a Radnóti Klubnak) 1-1 foglalkozásán részt venni.

 

A döntő kb. 2x40 percig tart (a két rész között szünettel).

 

Untitled1