ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás

Május-júniusi jegyelővétel

március 19-én 11 órától

Improvizálunk Az ügynök halála után

Június 15-én 20.30 órától a nagyszínpadon

IMPROVIZÁLUNK AZ ÜGYNÖK HALÁLA UTÁN

Beszélgetés, játék, közös gondolkozás a darabról, az előadásról, a színházról és az életről.A színészek improvizálnak. A közönség irányít.

A látott előadás konfliktusaiból, problematikájából kiindulva jelöljük ki a közös játék alapját. Asszociációk, párhuzamok és a közönség ötletei irányítják a rögtönzött történeteket. Az improvizáció közösségi játék és tanulás, kreatív szellemi és fizikai torna. Az ilyen élmény megvilágítja, hogy a színházban saját történeteinkre ismerhetünk, a felvetett problémák a jelenünkhöz szólnak.

A program az Örkény Színház és a Momentán Társulat együttműködésében valósul meg.

Van-e bennünk Willy Loman? És a szüleinkben? Miért baj az, ha álmodozunk? Kinek könnyebb hazudni, magunknak vagy másoknak? Meddig lehet fenntartani egy élethazugságot?
Ki lehet-e bújni a szülői elvárások alól? Lehet-e kibújni a pénz vonzása alól? Muszáj, hogy a végén minden elromoljon? Miért lesz nekünk attól jobb, hogy színházban megnézzük, hogy másnak rossz?

Akik játszanak: Dóra Béla, Ficza István, Kerekes Viktória, Kókai Tünde, valamint Várady Zsuzsi és Molnár Levente a Momentán Társulattól
Akik beszélgetnek: Mácsai Pál, Kerekes Éva, Bódy Gergő és a Közönség
Akik kitalálták: Neudold Juli és Várady Zsuzsi