ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás

TOMKÖNYV - VÉGVÁRI TAMÁS EMLÉKÉRE


"Végvári Tamás 2010 májusában halt meg. Lukács Zsolt, aki ismerte és szerette őt, elhatározta, hogy megszólaltat néhány pályatársat, meséljék el, miért és mire emlékeznek Tamással kapcsolatban. Az interjúk 2011-2012-ben készültek. A hangzó anyag 2016 tavaszán került hozzám. Egyetlen kivétellel az interjúkból monológokká szerkesztettem a szöveget. Ez a bizonyos kivétel a könyv legvégén található, és levél-formában íródott, nem véletlenül.


Az emlékezések sorrendje többé-kevésbé időrendben próbálja nyomon követni Végvári életét. Vannak motívumok, melyek többször ismétlődnek, más-más megvilágításba helyezve a főhős személyiségét. És nem mindenki emlékszik ugyanarra ugyanúgy. De éppen ezért érdekesek ezek a történetek.


Lukács Zsolt válogatta a fotókat, és ő állította össze Végvári Tamás színpadi és filmszerepeinek jegyzékét is."
Bíró Kriszta


A kötetben megszólaló pályatársak:
Gálvölgyi János, Verebes István, Bálint András, Jordán Tamás, Kulka János, Juhász Anna, Varsányi Anikó, Újlaki Dénes, Sinkó László, Benedek Miklós, Szacsvay László, Hollósi Frigyes, Tóth Judit, Takátsy Péter, Máté Gábor, Debreczeny Csaba, Bíró Kriszta, Csuja Imre, Gálffi László, Kerekes Éva, Mácsai Pál, Almási Éva, Győry Franciska

A Corvina Kiadó december 4-én 16:30-kor tartja a könyv bemutatóját az Örkény István Színház előcsarnokában. Közreműködik Gálffi László és Znamenák István, a könyvről Mácsai Pál és az interjúkat készítő Lukács Zsolt, valamint a könyv szerkesztője, Bíró Kriszta beszélget.