ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás

Évadnyitó 2016/2017Augusztus 30-án évadnyitó társulati üléssel és sajtótájékoztatóval nyitottuk meg a 2016/2017-es évadot.

A következő évad bemutatóit az alábbi linken tekintheti meg >>>Színházunk társulata idén hét új taggal bővült:


TENKI RÉKA

tenki réka 900


Csak úgy lobog a szőke haja, és a lába nem érinti a földet, mikor átsuhan a színészbüfén az öltözők felé, áradó mosolyát árasztva szanaszét, föltartóztathatatlanul, vagy épp rosszkedvében megszólíthatatlanul, a vállán takaros kistáska, mert ő már egy komoly nő és anyuka, szorgalmas, felelősségteljes és kötelességtudó; de én egyre csak azt a tizenhét éves lányt látom, a zalaszentgróti Ascher-táborból, akinek pont ugyanígy lobogott a szőke haja, és pont ugyanígy nem érintette a lába a földet, és pont ugyanilyen végletesen szenvedélyes tudott lenni, mint most: aki elpirul haragjában és elpirul örömében, akinek nemcsak akkor csillognak könnyek a szemében, ha nevet (mit nevet?! – kacag, göcög, viháncol, mert ő tényleg nevet, ha nevet), hanem akkor is, amikor dühösen küzd az igazáért, harcosnő és királylány egy személyben, wagneri súllyal és mozarti könnyedséggel, esendő és gyámoltalan, tántoríthatatlan és elpusztíthatatlan: ő Tenki Réka.
Gáspár Ildikó


ZSIGMOND EMŐKE

zsigmond 900


Kicsit már beszélgettünk. Tudom, miket olvas. Felnőtt ember, van véleménye a világról. Gondolkodik. Kíváncsi. Állok vele a takarásban, és süt minden rezdüléséből, hogy koncentrál. Komolyan veszi a dolgát. Képes másokra is figyelni, nem csak a saját feladatára. Kívül-belül szép. És nem úgy, mint egy felkapott címlap-lány. Kívánok neki gazdag életet, értelmes feladatokat, jó küzdelmeket. Irigylem. Nagy szeretettel irigylem.
Bíró KrisztaKÓKAI TÜNDE

kókai tünde 900


Egy Hamlet-előadás megtekintése után általában úgy emlékszünk Ophéliára, hogy sajnáljuk "szegénykét". Dróton rángatott figura, talán nem is igazán hálás szerep. Tünde humort, gondolatot rakott bele, megőrülésének jelenete után megrendülten szégyelljük magunkat. Sokoldalú pályakezdés.
Máthé ZsoltDÓRA BÉLA

dóra béla 900


Bélát kb. 15 éve ismerem. Először akkor találkoztam vele, amikor gyerekszereplőket kerestünk a Bárka Színház Legyek ura c. előadásához Vidovszky Györggyel. Belépett egy testvérpár, vörös hajú, pici fiúk, kézen fogva. Béla és Matyi. Improvizációs feladatot adtunk nekik, én játszottam az anyukát, aki haragszik valamiért az öccsére, akit neki kell megvédenie. Először zavarban volt, de amikor belemelegedtünk a játékba, egyszer csak kiabálni kezdett, ordítva védte a testvérét. Gyurival egymásra néztünk: ezek jók lesznek! Mikor mentek kifelé, Béla azt mondta nekem: jó volt veled játszani, de az én anyukám azért kedvesebb.
Most pedig látom, hogy autogramot osztogat a színház előtt, fotózzák magazinokba, és olyanokat írnak róla, hogy ő a magyar James Dean.
Veszprémi Judit, sajtóreferensJÉGER ZSOMBOR

zsombor 900


Nehéz egy frissen diplomázott új kollégáról úgy nyilatkozni, hogy ne tűnjön hazabeszélésnek. Ezért csak pár szót mondanék. Vigyázz! Kész! Tűz! Aztán majd meglátjuk mi lesz. Ott leszünk, és nem lesz háló.
Nagy Zsolt


NOVKOV MÁTÉ

novkov 900


A pályáját kezdő színész előtt a „minden lehetséges” tágassága van. Innen majd a szerepek, a kapott lehetőségek, és a szerencse terelik a dolgokat. Látszólag. Mert hosszabb távon Máté maga, a saját választásai, döntései, bátorsága, ízlése rajzolják majd a pályáját. Azt jósolom (sejtem, gondolom), hogy hosszú pálya lesz, és örülök, hogy nálunk kezdődik.
Mácsai Pál


PATKÓS MÁRTON

patkós 900

Marci meglepetésekkel teli fiú. Ránézésre egy édes, bongyor hajú kölyök, de ha megszólal, jellegzetes basszus hangján, egészen mást ígér. Óvodás módon ökörködik a barátaival, de a próbákon nagyon komolyan koncentrál. Úgy tűnik, néha azt sem tudja, mi történik körülötte, aztán mégis olyan pontosan szólal meg, hogy leesik az állam. Tudom róla, hogy nagyon izgulós, de még soha nem vettem észre rajta a színpadon. Szeret csapathoz tartozni, fontos számára a visszajelzés. Rengeteget kérdez, olykor megválaszolhatatlan dolgokat. Ezekre a kérdésekre neki kell megtalálni a választ!
Takács Nóra Diána


ÉLŐ KÖLTŐK TÁRSASÁGA
25 kortárs költő/25 színész

Felkértünk 25 kortárs költőt, hogy írjanak verset színészeinknek. Azt, hogy ki kinek ír verset, a véletlen dönti el, évadnyitó társulati ülésünkön sorsoltuk ki.

A verseket december 29-től a január 22-i Magyar Kultúra Napjáig naponta osztjuk meg a HVG online oldalán.

A felkért költők: Aczél Géza, Báthori Csaba, Balla Zsófia, Csukás István, Darvasi László, Erdős Virág, Ferencz Győző, Kántor Péter, Kemény István, Kiss Judit Ágnes, Kovács András Ferenc, Kukorelly Endre, Lackfi János, Lator László, Nádasdy Ádám, Parti Nagy Lajos, Podmaniczky Szilárd, Rakovszky Zsuzsa, Szabó T. Anna, Térey János, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs, Varró Dániel, Zalán Tibor, Závada Péter


Várjuk Önöket színházunkba idén is!