ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás

Előszoba - Beszélgetéssorozat előadásainkhoz kapcsolódóan


SZÍNHÁZ ELŐTT ÜLJÖN BE AZ ELŐSZOBÁBA!

Beszélgetéssorozatot indítottunk új bemutatóink és repertoáron lévő előadásaink kapcsán. A meghívott előadók és alkotók olyan kulturális és közéleti témákat vitatnak meg, amelyek értékes és érdekes gondolatokkal járulnak hozzá a színházi estéhez. Az előadásokat megelőző másfél órás alkalmak során nagy hangsúlyt fektetünk a közönséggel folytatott párbeszédre is.

A programot tervezik és vezetik: Neudold Júlia és Szabó-Székely Ármin

A korlátozott számú férőhelyet érkezési sorrendben lehet elfoglalni.
A részvétel ingyenes.

Következő előszoba

Január 18. 17 óra


Józsefről és testvéreiről beszélgetünk az Előszobában.

Mit jelent kiválasztottnak lenni? Mért volt fontos József ószövetségi története Thomas Mann számára, és mit mond nekünk ma? Hogyan hat ránk a családtörténetünk, a hagyomány, a mitologikus múlt? Hogyan alakulnak és hatnak egymásra különböző vallások? Hogyan lehet egy ezeroldalas regényt színpadra vinni?

Meghívott vendégeink Győrffy Miklós, irodalomtörténész, Darvas István, rabbi, valamint Gáspár Ildikó és Ascher Tamás, az előadás rendezői lesznek.

A beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várunk.(Azokat is, akik még nem, vagy már régebben látták az előadást.

Következő előadások: január 16. és február 8.)

Kérjük, jelezze részvételi szándékát az iram@orkenyszinhaz.hu e-mail címen!

Korábbi beszélgetések

NOVEMBER 26. vasárnap, 13.00

Ezúttal a Hit, szeretet, remény című előadásunk előtt várjuk Önöket az ELŐSZOBÁBAN!
A lakhatási szegénység, a nemi alapú egyenlőtlenségek és a szegénységben élő nők helyzetének témaköreit fogjuk körüljárni.


Ödön von Horváth „kis haláltáncnak” nevezte darabját. 


Ebben az Előszobában az a kérdésfelvetésünk, hogy a társadalom kiszolgáltatott tagjai, hogyan vehetik kezükbe a sorsukat, hogyan állhatnak ki hatékonyan önmagukért, és mi az aktivizmus, az oktatás és a színház felelőssége ma Magyarországon.

Beszélgetőpartnereink Udvarhelyi Éva Tessza kulturális antropológus, környezetpszichológus, a Közélet Iskolájának társalapítója, Szabó Mónika szociálpszichológus, társadalminem-kutató, egyetemi oktató, Hudáky Rita magyartanár, valamint Gáspár Ildikó, az előadás rendezője.


A beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várunk. (Azokat is, akik még nem, vagy már régebben látták az előadást.)

Kérjük, jelezze részvételi szándékát az iram@orkenyszinhaz.hu e-mail címen!ELŐSZOBA – AZ ÜGYNÖK HALÁLA

Október 31. 17.00, Örkény Színház – Előcsarnok

Dr. Klein Sándor pszichológussal, a startupokat mentoráló Balogh Péterrel és Mácsai Pállal beszélgetünk a munka szerepéről az ember életében. A siker, a kudarc, az önbizalom és a motiváció kérdéseit járjuk körbe. A pályaválasztás, az útkeresés, a külső és belső elvárások témakörével foglalkozunk.

A témát Az ügynök halála című előadásunk inspirálta, a beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várunk. (Azokat is, akik még nem, vagy már régebben látták az előadást.)

Részvételi szándékát kérjük, jelezze az iram@orkenyszin(haz.hu e-mail címen!
Március 17. 17.00, Örkény Színház - Előcsarnok

ELŐSZOBA - APÁTLANOK

Március 17-én 17.00-tól, az Apátlanok című előadásunk előtt várjuk Önöket az ELŐSZOBÁ-ban! Beszélgetőpartnereink Murányi Yvett és Veres Júlia, pszichodrámával foglalkozó szakemberek, valamint Gáspár Ildikó, az előadás rendezője.

Az Örkény Színház 2016 januárjában mutatta be Mikó Csaba díjnyertes darabját. Gáspár Ildikó rendezőnek már régóta szívügye volt a rendszerváltás évtizedeit felölelő, narratív monológok egymásba fűzésével kísérletező családtörténet-dráma, amelynek magyarországi ősbemutatójára nálunk került sor. A Gazdálkodj okosan! játék által ihletett díszlet és a gyerekkort idéző jelmezek ironikus keretet adnak a hétköznapok valósága és vágyott élet szorításában tipródó szereplők történetéhez.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze az iram@orkenyszinhaz.hu e-mail címen!Március 23. 17.00, Örkény Színház - Előcsarnok

ELŐSZOBA - TARTUFFE

Mit hiszünk el? Hogyan hitetünk el valamit? Miért nem látjuk a nyilvánvalót?

Március 23-án propaganda az ELŐSZOBÁBAN!

A meggyőzés virtuóz technikáiról és a fanatizálódás mechanizmusáról beszélgetünk. Meghívott vendégeink: Fabricius Gábor médiaszakember, író, filmrendező, a MOME tanára és Gyulai Attila politológus, a MTA tudományos munkatársa.


Részvételi szándékát kérjük, jelezze az iram@orkenyszinhaz.hu e-mail címen!

Mikor játsszuk?