ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás

Május-júniusi jegyelővétel

március 19-én 11 órától

IRAM TÉMÁK

Az ifjúsági programot három átfogó téma kíséri végig.

Különböző típusú foglalkozásainkon ezek a motívumok újra és újra felbukkannak.

  

ÁLOM ÉS VALÓSÁG

 

A normális kamasz fantáziál, ábrándozik, mereng. A merengő kamasz mélyen dolgozik.”

Vekerdy Tamás

  

 Álmodjuk magunkat? Teremtjük magunkat? Mi a valóság: amit nézünk, vagy ahogy ezt látni akarjuk? Hol születik a színház? A színpadon, vagy a nézők fejében? Kit ejt foglyul a képzelet, és kinek lesz a fegyvere? Mire képes a képzeletünk? És mi mire vagyunk képesek?

 

„A valóság jelentés nélküli. A képzelettel teremtünk értéket.  A képzelet jelentést ad. A jelentés adja emberségünk.”

Edward Bond

LÁZADÁS

Szerencse, hogy sokszor jellemző a felnövekvő generációra az idealizmus, és hogy szeretnék megmutatni, hogy lehet jobban csinálni a dolgokat. Az ő lázadásuk a kulturális evolúció mozgatórugója.

  De miért sikerülne nekünk az, ami a szüleinknek nem sikerült? Hol kísért a lázadó szellem? Mennyi elvre és mennyi szabadságra van szükségünk? Elveszünk a lázadásban, vagy magunkra találunk?  Az ideológiák értünk vannak, vagy valamilyen hatalom szolgálatára? Pattanhat ki az ember agyából olyan életfilozófia, ami még nem fulladt kudarcba? Van egyáltalán befolyásunk a világra?

 

 

KÖZÖS TÖRTÉNETEINK

A történetek egyidősek az emberiséggel.

 Miért szeretünk történeteket mesélni? És miért vágyunk arra, hogy minél több történetet megéljünk? Mi az én történetem? Mi a te történeted? Mi bennük a közös? Lehet, hogy minden emberben ugyanazok a történetek szunnyadnak? És főleg, mi köze ennek az improvizációhoz?

"Ha az ember azt mondja, ami az eszébe jut, akkor a történet olyan, mintha egy külső erő diktálná. A történet küzd a létrejöttéért."

Keith Johnstone