ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás

Május-júniusi jegyelővétel

március 19-én 11 órától

 

mácsai pálkicsi

„Amit tudunk, azt megtanultuk egyszer. Néha úgy érezzük: ezt vagy azt magunktól is tudjuk. Néha igazunk van ilyenkor, néha nincs. Általában azt gondoljuk, a színházba járást nem kell tanulni. Ilyenkor nincs igazunk.”


Mácsai Pál

 

 

A fiatalok tehetségesek. A fiatalok kíváncsiak. Aki kíváncsi, nem öregszik meg.

„Az emberi létnek nincs más orvossága, mint az emberismeret” - mondja Örkény István. Az IRAM egy biztonságos játszótér, fiataloknak, ahol színházat nézni és figyelni tanulunk, ahol alkotók és nézők együtt gondolkodnak. Játszunk helyzetekkel, történetekkel, csoportokkal és a társadalommal.

2012 szeptemberétől működik a színházban az Örkény IRAM. Diákokat és kíváncsi felnőtteket várunk az előadásainkhoz kapcsolódó programokra, hogy színházi játékok, beszélgetések és viták révén olyan fórummá válhasson a színház, ahol a közönség kreativitása, véleménye és humora is teret nyer.


Neudold Júlia
IRAM műhelyvezető

neudold juli copy

 

IRAM • színházpedagógia

 

Ha egy színház teret ad közönségének ─ aktív részvételt kínál, vagy alkotófolyamatokba vonja be őket ─, akkor alapvető társadalmi funkcióinak körét szélesíti; közösségi térként működik, ahol a néző életének lényeges kérdései kerülnek vizsgálat alá.

Az ifjúsági program elsődleges célja a színház, mint társadalmi és művészeti jelenség mélyebb megismertetése, a színházi élmény befogadásának tanítása, a "nézni tudás" színházi értelmű fejlesztése. A programok az előadásainkhoz kapcsolódnak, és személyes érintettségre koncentrálnak. Hozadékuk a művészi érzékenység, a világra való fogékonyság, a kommunikációs jártasság, az élet minden terén aktív részvételre való hajlam, kedv, képesség fejlesztése. Feladatunknak tekintjük a fiatalok kreativitásának erősítését, önálló gondolkodásra, véleményformálásra és alkotómunkára ösztönzését. Empátiára és toleranciára nevelünk, csoportmunkára és együttműködésre: közösségi létre.

Az IRAM mozgásba hozta a színházat, eddig több mint 6000 fiatal vett részt a programjainkon, a munkában a színház szinte valamennyi dolgozója közreműködik.

 

 

DSC 4042 copyghgg