ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás

orkeny_kert_logowebSzínházunk egész napos szabadtéri rendezvénnyel köszönti az új évadot a Madách téren.  Partnerünk, a VII. kerületi Önkormányzat, örömmel állt az ötlet mellé.

Régi álmunk, hogy a Madách tér szép park legyen, platánokkal és pázsittal, körben az árkádok alatt jobbnál jobb kávéházakkal.

Ezen a napon a parkoló kiürítésével a kocsikkal zsúfolt, repedezett aszfaltszőnyeg helyett növényekkel díszített teret hozunk létre. A környék vendéglői kiköltöznek a térre, ahová az asztalok és székek mellett egy nagyobb és egy kisebb színpadot állítunk fel. A programokra reggel tíz és este 10 óra között kerül sor. A koncerteket a nagyszínpadra tervezzük, de az egész téren, még a színház előcsarnokában stb. is zajlanak programok, egész nap.

2011. szeptember 3. 10.00-22.00

Budapest 7. kerület Madách tér

Részletes program és további információ: www.orkenykert.hu

 

 

Szándékunk, hogy felhívjuk a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi életterek hangulatára és fontosságára, hogy ébren tartsuk az erzsébetvárosi és általában a budapesti polgárok érdeklődését a kerület magas igényű kulturális hagyományai ránt. Tájékoztassuk őket az Örkény Színház munkájáról, jövő évadának részleteiről. Felidézzük a Madách tér múltját és felhívjuk a környék lakóinak figyelmét arra, hogy mennyi lehetőség rejlik a jövőjében. A programok összeválogatásánál minden korosztály igényeit figyelembe vettük, hogy teljes családok élvezhessék ezt a napot.

Részletes program és további információ: www.orkenykert.hu

Tervezett programok:

Kolompos koncert gyermekeknek és felnőtteknek

A Tintaló társulat produkciói gyermekeknek és felnőtteknek

Huzella Péter koncertje gyermekeknek és felnőtteknek

A Legenda egyesület játszóháza gyermekeknek

Fotókiállítás az Örkény Színház aulájában

Hofi Géza lábnyomának avatása

Honfoglaló vetélkedő a színházról

Olvasó liget

Az Örkény Színház zenés évadajánlója

Alkalmi Szerte nézet(t): az Örkény Színház társulatának egyszeri műsora VII. kerületben élt vagy élő  szerzők műveiből, Petőfitől Karinthyn és Füst Milánon át Örkényig és Janikovszky Éváig, Kacsóh Pongráctól Presser Gáborig.

Komolyzenei mini koncert, díszvendég Kocsis Zoltán, aki téren a Liszt év apropóján zongorázik majd

A Harmonia Garden koncertje

A Hoppart társulat koncertje

Für Anikó koncert

 

Feladat: szorítani a jó időért.

 

Mácsai Pál