ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás

Élő írók társasága

Leírás




eloiroktarsasaga2018



2017 januárjában interneten elérhető sorozattal jelentkeztünk, „Élő Költők Társasága” címmel. Kortárs költőket kértünk fel, hogy írjanak számunkra verseket. A sorozatnak nagy sikere volt, több mint egymilliószor kattintottak a videókra.


Az Élő Költők sorozatot itt tudja megnézni>>>

Az Élő Költők sorozat hangoskönyvben is megjelenik kb. novemberben, a Mojzer Kiadó gondolzásában.

Ezt a megjelenési formát folytatjuk, idén egyperces novellákkal. Abban bízunk, hogy ez a színházunk névadója által megteremtett műfaj ma is él. Hogy ki kinek a szövegét mondja, most is az évadnyitó társulati ülésen sorsoltuk ki. A témát természetesen most sem kötjük meg, az anekdotától a bölcseletig, a viccszerűtől az elvontig mindenféle lehet.

Az "Élő Írók Társasága" novelláit január 22-től, a Magyar Kultúra Napjától láthatják, minden nap egy-egy videót, a Facebook oldalunkon, honlapunkon, Youtube-csatornánkon, valamint a HVG.hu oldalon.


A felvételt támogatta: Budapest Főváros Önkormányzata, valamint az Egis Gyógyszergyár Zrt., mert Örkény István a gyógyszergyárban dolgozott 1958 és 1963 között.

Egis logo



A színész-író párok:



Bíró Kriszta - Egressy Zoltán

Csákányi Eszter - Cserna-Szabó András

Csuja Imre - Jászberényi Sándor

Dóra Béla - Háy János

Epres Attila - Kukorelly Endre

Ficza István - Tóth Krisztina

Für Anikó - Kun Árpád

Gálffi László - Tasnádi István

Hámori Gabriella - Kárpáti Péter

Jéger Zsombor - Térey János

Kerekes Éva - Grecsó Krisztián

Kókai Tünde - Nádasdy Ádám

Mácsai Pál - Hamvai Kornél

Máthé Zsolt - Máthé Zsolt

Nagy Zsolt - Márton László

Novkov Máté - Szvoren Edina

Patkós Márton - Parti Nagy Lajos

Pogány Judit - Bodor Ádám

Polgár Csaba - Závada Pál

Szandtner Anna - Darvasi László

Takács Nóra Diána - Bán Zsófia

Tenki Réka - Kemény István

Vajda Milán - Garaczi László

Znamenák István - Spiró György

Zsigmond Emőke - Péterfy Gergely

Az egyperces novellák



2018. január 22.
Závada Pál - Polgár Csaba






Závada Pál
Kigyullad a nézőtéri fény


Kedves közönségünk! Tudniuk kell, hiszen tiszteletben tartjuk jogaikat, hogy mi előadás közben is figyeljük önöket. Ellenőrzésünk főleg a zúgolódó vagy gúnyos hangütésű tetszés- vagy nem-tetszésnyilvánításra irányul, illetve a hangos vagy néma nevetésre, ilyesmikre. Semmi bajunk a tiszta humor élvezetével, vagyis a politikai sandaság-mentes tréfák nyomán keletkező derültséggel. Akik viszont valami „áthallásos”, lejárató viccelődést vélnek élvezni – őket a kijáratnál igazoltatjuk, külföldi háttérhatalmi jövedelmeikről pedig elszámoltatjuk. De figyelem! Van műszerünk az olyan néző regisztrálására is, aki meg se mukkan, arcizma se rándul – mégis vélekedik. Tudjuk, mindig vannak huhogók, akik ilyenkor gondolatrendőrséget szimatolnak – holott miről van szó? Ártatlan transzparenciáról. Nekünk nincs takargatnivalónk, felőlünk ugyan világíttassék át minden virág. Jó szórakozást kíván a Spontán Nézői Reakciók Nemzeti Kontrollja.